Història

A partir d’una proposta de Jordi Cumellas i Rosendo Simón, vàrem començar a treballar, ara ja fa més de tres anys, en una recerca d’estil a partir de temes musicals i una idea de dramatúrgia de Jordi Cumellas, basada en els cabarets ambulants dels anys 70. Tres anys de treball, recerca i investigació d’un equip d’artistes de reconeguda trajectòria professional, que uneixen esforços, talents i, per damunt de tot, una llarga amistat que els ha dut a compartir diferents projectes artístics al llarg dels anys, i que ara posen en comú en la creació d’un espectacle fresc, dinàmic, amb música en directe i la participació del públic. Desenfadat, grotesc, exuberant, provocador, un espectacle amb vida pròpia que a cada funció es reinventa a si mateix.

Es tracta d’una creació col·lectiva. Durant el 2019 i el 2020 ja hem dut a terme diferents representacions de l’espectacle, per tal d’aprofundir en el treball de recerca amb la participació del públic en directe. Representacions al Festival Hors Lits de S’Arracó, a la Sala Attic Club de Binissalem i Factoria de So a Santa Maria, entre d’altres, amb una molt bona acollida per part del públic i programadors.

L’entusiasme dels artistes, juntament amb el repertori cabaretero de temes de tots els temps, malabarisme i teatre absurd, grotesc, números de màgia bizarra i faquirisme delirant, arriben a a provocar una forta corrent empàtica, que durà al públic a participar en l’espectacle amb entusiasme, arribant al deliri final, ballant, cantant i ovacionant als artistes, això si, sempre amb respecte a les normes sanitàries existents. 

 

Música en directe, faquirisme, màgia, malabars, tot tractat des del bufó grotesc, el clown, la comèdia, les varietés, per configurar aquest espectacle, ideal per a ser representat tant a sales de festes com cabarets, teatres, fins i tot a l’exterior.

Sinopsi

Si parlem de cabaret i lluentons, és impossible no pensar en l’exuberant bellesa, veu i glamur d’Alejandra Palacios Requena, coneguda com la llegenda viva, l’escultural super vedette “Rubí”.

Si parlem de música d’or i ritmes moderns. Qui no ha ballat fins altes hores de la nit, amb la fabulosa orquestra “Los Lingotes” i els seus ritmes desenfrenats?

Per primera vegada, en rigorosa exclusiva, i gràcies a l’ímpetu de la humil companyia “Enguany Mos Forram Produccions”, aquests dos monstres de l’espectacle uneixen les seves forces únicament per l’afany de nous reptes artístics i el delit cap al seu estimat públic.

Tot això amanit per la màgia del gran il·lusionista italià “Camillo” i els arriscats números del faquir “Kikirikir”, en un cabaret que no deixarà a ningú indiferent.

 

 

La interpretació, adornada per un ric i vistós vestuari i servida per una eficaç luminotècnia, es desenvoluparà a excel·lent ritme i gran bellesa plàstica.

Fitxa Artística

ACTORS

 

Camil Casanovas: Baix, flauta travessera, guitarra, bateria, percussions, malabars, veu.

 

Jordi Cumellas: Veu, pandereta, percussió menor.

 

Txemi Vidal: Bateria, trompeta, guitarra, màgia, faquirisme, veu.

 

Toni Rissos Soler: Veu, guitarra, baix.

 

DIRECCIÓ I DRAMATÚRGIA

Jordi Cumellas

 

DIRECCIÓ MUSICAL

Toni Rissos Soler

 

VIDEO, FOTOS I DISSENY GRÀFIC

 

Neus Fafa

 

IL.LUMINACIÓ I SO

Carlos Vidal

 

ESCENOGRAFIA

Los Lingotes

 

VESTUARI

Antònia Fuster

 

PRODUCCIÓ EXECUTIVA i DISTRIBUCIÓ

 

Susana Salas

JORDI CUMELLAS I RIERA

Diplomat en Interpretació per l`École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq en 1995, ha cursat estudis regulars al Col·legi de Teatre de BCN (1989-1992) i cursos monogràfics amb Neil Laboute (direcció), Phillipe Gaulier, Tapa Sudana, Lilo Bahur, Eric de Bont, Boris Rotenstein, Jordi Mesalles i Esteban Labari (doma natural de cavalls per actors). Fundador de Bântam Théâtre, La Partida Teatre, CousCousClown i Rubí i Los Lingotes.

Com actor de teatre treballa amb companyies com el Teatre Principal de Palma de Mallorca, Teatre del Mar, La Partida Teatre, Iguana Teatre, Eironeia, Produccions de Ferro, La impaciència, Remor Teatre, La Cubana, Toni Albà, Guix i Murga/Fila 7, Bantam Théâtre, Rubí i Los Lingotes…

Apareix en series de televisió com: Com si fos ahir, Infidels, Llàgrima de sang, L’anell, Un golpe de suerte, Ventdelplà, Jet Lag, el Cor de la ciutat, Happy House…

 En cine treballa com actor amb directors com David Blanco, Jaime Rosales, Ramón de España, Antonio Chavarrías.

Dirigeix espectacles com “La marató” de la Impaciència teatre, “Alouette” de Le Carromato, “Na Keta” de Germans Memoli, “Els visitants” “No et colis!” “CircoMico” i “Consumo Cuidado” de CousCousClown, “Alice” de Bantam Thêatre, “La Gran Gala ABC” de The Scalextris Experience (Premi Sebastià Guasch 2000), “Jaume I a la recerca de les paraules perdudes” de Remor Teatre o “El Circ del Poble” al Poble Espanyol de Montjuïc.

Ha realitzat assessoraments a la direcció a “Dimoniarrus”, “Villa’s Brothers” i “Combinat de Circ” de Circ Bover, “La Partida” “In-consciència” i “Tilt!”. També a dirigit nombrosos actes i esdeveniments, entre d’ells la inauguració del centre “Diagonal Mar” de Barcelona o “LET SPAIN DRESS YOU UP”, exposició multimèdia de Textiles from Spain a New York.

Participa en diferents curtmetratges i anuncis publicitaris com actor protagonista. Ha impartit diferents cursos com a docent. Director Artístic a Sonrisa Médica (Entitat pionera de Pallassos d’hospital a l’estat espanyol) del 2010 al 2016.

TONI RISSOS SOLER

Compositor, músic i artista polifacètic, combina la música amb petites pinzellades de teatre i clown, adquirides gràcies a la seva dilatada trajectòria professional de ja gairebé trenta anys en tot l’àmbit nacional.

 

Les seves referències musicals abasten des del blues, rock o metall extrem, membre de la banda Golgotha, referent numero un del Doom Metal nacional com a referència a destacar, passant per la cançó d’autor amb temes propis de folk rock illenc, fins a arribar al klezmer i musiques de la vella Europa de l’est, de la mà de Clan Zíbar, banda en la qual desenvolupa els seus coneixements com a lletrista.

 

Destaca el seu aprenentatge artístic al món del clown en companyies com Circ Bover, en la qual coproduir amb guió propi l’obra “Bufarell i els que volien ser dimonis”, i la recentment estrenada “Eufònics!”, així com a teatre en la companyia Iguana Teatre, de la qual adquirí els drets d’explotació de l’espectacle “Nit de Foc”, exercint les tasques de producció, direcció i  interpretació, així com diversos cursos i participacions amb mestres de la talla de Jango Edwards o Leo Bassi, entre d’altres.

TXEMI VIDAL VALLÉS

Actor, pallasso, lletrista i compositor.  Bateria i cantant a diferents grups (Lewis, Dark and Blue, Tribus). Els seus mestres han estat: Eric de Bont, Encarna de las Heras, Andreu Segura, Víctor Estivelman, Txetxe, Juan Carlos Muñoz, Camil Casanovas, Jordi Cumellas, Sergi Estebanell, Ami Hattab i Pau Bachero.

Cantant i animador del grup d’Animació Granots Truisosos (1989 – 1991).

Fundador, cantant i animador del grup d’Animació Infantil Trencaclosques (1994 – actualment), realitzant actuacions també de passacarrers com percussionista, xanclista, així com a actor a obres de teatre infantil.

Fundador, cantant i animador del duet de pallassos Flip i Flop (1997 – actualment).

Actor a l’espectacle “Nit de Foc” Iguana Teatre. Creador de diferents espectacles de clown per a adults i infants.

Pallasso d’hospital des de 2009 a Sonrisa Médica. També ha col·laborat amb la ONGD ¨Pallassos sense Fronteres”.

CAMIL CASANOVAS CIURANS

Formació teatral a Can Boter-cia. Art Quick Titèric. Tiana. Iniciació i fonaments teatrals a l’ Elenc Tianenc sota la direcció i formació de Núria Fàbregas i Joan Armengol. Tiana. Estudis de música i baix elèctric al Taller de Músics de Barcelona impartit per Horacio Fumero i Jorge Serralte. Tai Chi, equitació i teatre de titelles amb Isabel Lozoya (Mas Oliveres). Formació musical impartida per Román Castells. Formació contínua de musicoteràpia, risoteràpia, clown d’hospital, improvisació, vocabulari gestual,…(Sonrisa Médica).

Llarga trajectòria com a músic, creador i clown en el teatre infantil, juvenil i de carrer.

Com actor ha participat a “Terra Baixa”, “La filla del mar”, “Gente Bien” d’Àngel Guimerà.

Des del 1994 fins el 2018 com primer Pallasso d’hospital a l’estat espanyol a Sonrisa Médica. Ha rebut els premis “Nas d’honor” de Sonrisa Médica i “Nas d’or” de PayaSOSpital al 2009.

Contractació